Hvorfor tager misbrugere stoffer?

Når en person tager stoffer igen og igen i en længere periode, udvikler de en trang til det på samme måde som en hungrende person vil have mad. Den eneste måde de kan stille deres trang på, er ved at tage stoffer. Hvis de ikke tager det til at begynde med, er de okay. Men som tiden går, bliver trangen værre, og personen begynder at opføre sig irrationelt. Efter et stykke tid bliver personen desperat og vil gøre hvad som helst for at komme ud, få deres stof og bruge det så de mentale tvangstanker eller det fysiske ubehag forsvinder, bare for et øjeblik.

Drug craving

Abstinenser

Der findes meget få behandlingscentre derude som håndterer abstinenser. De fleste ”traditionelle” behandlingscentre vil have at folk tager til møder hvor det eneste man gør er, at snakke om stoffer og alkohol og hvordan det har påvirket deres liv. Så sidder man i gruppeterapi, om man vil det eller ej, og taler om ens problemer foran 40 andre mennesker og modtager en-til-en rådgivning, mens man kæmper med abstinenser hele tiden, og man prøver på ikke at tænke på at blive høj. Intet i denne metode håndterer rent faktisk abstinenserne. Det fortsætter cyklussen med afhængighed og giver et ”svingdørs-” scenarie som findes hos mange ”traditionelle” behandlingscentre.

Narconon-programmet starter med en medicinfri abstinensfase, der er lavet til at hjælpe personen med at komme af stoffer så hurtigt og så behageligt som muligt.

Programmets mål er en stoffri person.

Kontakt Narconon Europe, hvis du kender nogen, der har brug for hjælp.

FORFATTER
S

S

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ