50 ÅR

Redder liv fra stoffer

Narconons rehabiliteringsprogram for misbrugere af stoffer og alkohol er åbent for alle, som ønsker at komme ud af deres afhængighed og føre et produktivt, stoffrit liv. (Narconon betyder ”ingen narkotika”).

Narconon sætter ikke blot brugeren i stand til at overvinde fysiske og psykiske eftervirkninger af misbruget, men kikker også på de forskellige grunde til, at man overhovedet begyndte at tage stoffer i sin tid. Narconon-programmets resultat er, at titusinder har fået et nyt liv uden stoffer.

Narconon-programmet bygger på de opdagelser, som L. Ron Hubbard, der også er grundlægger af Scientologi religionen, har beskrevet i sine værker. Imidlertid er Narconon ikke-religiøst, og man bliver ikke scientolog ved at lave programmet.

Hubbard begyndte sin forskning i stofmisbrug i 1960’erne. De ting, han fandt frem til, blev til værktøjer, som kan hjælpe den enkelte ud af afhængighed.

På Narconon-centrene bruges opdagelserne til at hjælpe folk med at klare de fysiske og følelsesmæssige årsager til afhængighed. Men man kan sige, at det allervigtigste er, at man på lang sigt får et liv uden stoffer og uden den trang, der kan føre til tilbagefald.

Narconon udgør i dag et verdensomspændende netværk af 45 døgnbehandlingscentre. Narconon Arrowhead i Oklahoma er Narconon-netværkets overordnede rehabiliteringscenter og er samtidig et internationalt uddannelsescenter. Her kan man blive rehabiliteret for stofmisbrug og desuden kan professionelle inden for rehabilitering af stofmisbrugere få en teoretisk og praktisk uddannelse på stedet, som kan bruges verden over.

Formålet med de kontinentale Narconon-centre er at servicere hele den region, de ligger i, med rehabiliterings- og uddannelsesfaciliteter. De ligger i Afrika, Australien, Canada, Europa (Danmark), Storbritannien og Latinamerika.

Et helt enestående Narconon nær Ojai i Californien er oprettet til at klare de specielle problemer, kunstnere og ledere måtte have.

HVORDAN MAN BYGGER ET

verdensomspændende netværk

Narconon rækker længere ud i samfundet end blot til rehabilitering ved at imødegå brugen af stoffer, før den bliver til misbrug og afhængighed. Narconons narko-specialister har undervist millioner af unge og voksne med fængslende information om stoffer og stofmisbrug for at få dem til at afholde sig fra at eksperimentere med stoffer.

Regionale Narconon-centre
Kontinentalt Narconon-center
Narconons flagskib

Denne hjemmeside giver et overblik over næsten 50 års arbejde og med Narconon-programmet og dets resultater. Der er en beskrivelse af programmets forskellige dele: Det stoffri abstinensprogram, Saunatrinnet og uddannelse i livsfærdigheder med illustrationer af Saunatrinnet og et overblik over de Narconon-rehabiliteringscentre, som findes over hele verden, herunder nye kontinentale Narconon mønster-centre, der er indrettet til at levere rehabilitering sammen med uddannelse af og praktik for rehabiliteringsspecialister.

Måske er de mest bemærkelsesværdige sider dem om enkeltpersoner, familier og lokalsamfund, hvis liv er forvandlet, når nogen, de kender, holder op med at tage stoffer og bliver reddet fra at gå til grunde. De tidligere misbrugere, deres venner og familie, medborgere, myndigheder og institutionspersonale fortæller om den succesrige og permanente afvænning, som er virkeligheden efter Narconon-programmet.