Programmets mål er en stoffri person

Narconon Europe Reception

Her er nogle typiske kommentarer fra studerende på Narconon-programmet og deres familiemedlemmer, som oplevede, hvad der somme tider så ud som en mirakuløs forvandling:

Jeg vandt krigen mod stofferne

Jeg begyndte at drikke alkohol da jeg var 13 år, uvidende om hvilken skade det gjorde på mig selv. Jeg ville bare have det sjovt. Jeg drak øl og whiskey, og drak hele tiden mere og mere. Da jeg fyldte 14 år begyndte jeg at ryge marijuana og dette fik mig til at føle mig mere betydningsfuld og voksen på en måde.

Jeg kan ikke rigtig huske hvornår stofferne begyndte at overtage mit liv og jeg ikke længere kun tog i weekenden men også i hverdagen.

Da jeg fyldte 16 prøvede jeg kokain og den dag forandrede hele mit liv.

Jeg mistede mit drømmejob og jeg begyndte at stjæle. Jeg stjal endda fra min mor til mit kokainmisbrug. Min familie var helt ødelagt.

Jeg gik til forskellige læger for at komme af med mit misbrug, men i stedet blev mit liv et helvede. Jeg begyndte at tage beroligende piller samtidig med kokain og alkohol. Det drev mig mod galskaben.

En dag forlod jeg huset og kom ikke tilbage før der var gået 3 dage. Da jeg kom tilbage havde mine forældre arrangeret alt, og jeg kom til et rehabiliteringscenter kaldet Narconon.

Det her var det bedste mine forældre kunne gøre for mig. Jeg blev ikke kun fri for mit misbrug, men jeg fik også værktøjer til at forblive stoffri.

Jeg har afsluttet programmet og kan fortælle at livet er vidunderligt uden stoffer. Mine forældre er stolte af mig og jeg har en lys fremtid foran mig.

J.P. – Narconon student


At finde mig selv igen

Narconon forandrede mig og mit liv. Da jeg færdiggjorde afgiftningsprogrammet fik jeg min energi tilbage samt selvtillid og selvrespekt. Jeg følte mig bedre og bedre tilpas for hver dag der gik, både fysisk og psykisk. Mine mål er meget klarere. Jeg tænker mere konstruktivt og positivt, og jeg ønsker at ændre de dårlige ting til bedre.

Det er nu lykkedes mig at slippe ud af det fængsel som stofferne skabte for mig. Stoffer er destruktive og nedbryder én – jeg er glad for at jeg ikke tænker mere på dette.

Jeg har lært at håndtere og arbejde med de problemer som jeg møder i livet.

At lave Narconon programmet gav mig en ren krop og et klart sind. Jeg har et vidunderligt liv, frit for giftige substanser og jeg er klar til at møde verden og virkeliggøre mine drømme og mål.

Jeg vil gerne takke Narconon og dets personale for at hjælpe mig med at finde mit sande jeg.

I.A.H. – Narconon student


Nu er jeg tæt på min familie igen

Jeg kom til landet i 1991 lige efter at kommunistpartiet kollapsede i Sovjetunionen. Det var lidt svært at passe ind med den specielle dialekt jeg havde. Jeg klædte og opførte mig anderledes.

Dette stod på i et par år indtil jeg kom på gymnasiet, der kom jeg i kontakt med alkohol og stoffer. Og pludselig føltes det som om jeg passede ind.

Det eskalerede dog til tungere og tungere stoffer og inden jeg vidste af det, drak jeg store mængder alkohol hver dag. Det hele udviklede sig til opiater som fuldstændigt opslugte mit liv.

For mig var Narconon en helt ny måde at se på livet, en positiv attitude til alt omkring mig.

Jeg reparerede forholdene omkring mig, især med min familie som var dem som led mest under mit misbrug. De blev helt overraskede da jeg ringede og spurgte hvad der var nødvendigt af mig for, at jeg kunne forbedre vores forhold. Det havde jeg aldrig gjort før.

Det kunne ikke blive bedre. Vi var tættere nu end før jeg startede på stoffer. Narconon programmet er det som virkelig har fungeret for mig. Det reddede mit liv da jeg troede alt var fortabt.

V. L. – Narconon student


I stand til at genkende og håndtere faresituationer

At være oppe den ene dag og nede den næste kan hurtigt blive en nedadgående spiral som fører til bunden. På dette kursus lærer man de faktorer som forårsager at nogen ”roller coaster”, emotionelt og fysisk. Skab et stabilt grundlag til at forbedre din egen tilværelse og lær at opdage disse faktorer så man kan undgå dem eller fjerne dem fra ens liv. Dette er hvad Patricia opnåede efter at have gennemgået kurset Livets op- og nedture.

Jeg lærte at identificere de forskellige karakteristika hos den antisociale og sociale personlighed – jeg var helt forbløffet. Det var så enkelt når jeg havde de rigtige redskaber, at håndtere disse mennesker i mit liv – både gode og dårlige. Jeg glæder mig og føler mig energisk nu for at gå ud og leve livet med disse nye kundskaber. Nu ved jeg hvordan jeg skal opdage faresituationerne og hvordan jeg skal håndtere dem med sikkerhed og forståelse. Tak!

P. G. - Narconon student


Jeg er Virkelige Mig nu, og Jeg er Glad!

Da jeg kom ind i programmet, havde jeg indtaget al den slags medicin jeg kunne finde i næsten 10 år. Jeg havde glemt, hvordan det føltes at være stoffri, men da jeg nu er færdig med sauna programmet mindes jeg den virkelige mig, og hvordan jeg plejede at føle mig glad og levende.

Saunaen har ændret den måde, jeg føler på, i alle dele af mit liv. Som jeg kom frem i sauna programmet, kunne jeg mærke Xanax, ecstasy og Ritalin kommer ud af min krop. Jeg troede, jeg ville elske at følelsen af disse stoffer, da de kom tilbage i mit "blod stream", men faktisk hadede jeg de underlige følelser, de gav mig. Jeg var så glad for ikke at have effekten af dem i mig igen og at være fri for de deprimerende virkninger af narkotika, jeg havde taget gennem tiden.

Jeg kan næsten ikke huske sidste gang min kærlighed til andre føltes ægte og levende i mig. At være vågen, tillade mig igen at grine og græde og føle alle følelser i mit liv. Jeg opdagede, at jeg nu kunne se tingene klart, og vigtigst, jeg sov uden at tage nogen stoffer. Jeg er også nødt til at nævne, at jeg drømmer, smukke drømme og når jeg vågner, føler jeg de samme smukke følelser.

Jeg vidste ikke, at livet kunne føles så godt. Måske er det dumt at sige, men jeg har aldrig været en der var stolt af mig selv, men det er jeg i dag.

Jeg ved, jeg stadig har en lang vej at gå, men jeg er begejstret for min rejse, og jeg føler, for første gang, at fremtiden er god, og at jeg kan regne med mig selv.

D.A.—Narconon Europe Student

Narconon Europe grounds

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ
+45 89 88 26 80
FORFATTER
S

S

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ