Alkohol på Arbejdspladsen

Selvom alkohol er et accepteret stof i store dele af vores kultur, er der dog den omstændighed, at udgifterne til alkohol og alkoholisme i vores samfund er et forbløffende antal kroner og det må føre os til spørgsmålet om, hvorvidt vi gør nok for at adressere de problemer der er relateret til dette. I 1992 blev det anslået, at tab, der skyldes alkohol var i USA 148 milliarder $. Dette tal blev opdateret i 1998, det sidste år hvorfra vi har pålidelige oplysninger om dette emne, til 184,6 milliarder $, hvilket svarer til en stigning på 3,8% om året gennemsnitlig. Disse tab blev beregnet ud fra følgende områder:

  • Specielle Alkohol Services (behandling af enhver art, akut, ambulant og vedvarende)
  • Medicinske konsekvenser relateret til alkohol, brug og misbrug
  • Medicinske konsekvenser af Føtalt Alkohol Syndrom
  • Tabt fremtidig optjening på grund af for tidlig dødsfald
  • Tabt løn på grund af alkoholrelaterede sygdomme
  • Tabt indtjening på grund af Føtalt Alkohol Syndrom
  • Tabt arbejdsfortjeneste på grund af kriminalitet / ofre
  • Uheld, brand, fængsel osv relateret til alkohol

Det beviser, at drikkevaner varierer blandt erhverv, men det er svært at fremhæve et social segment, virkeområde eller erhverv som værende den identificerende årsag til disse omkostninger, da tabet er spredt på tværs af alle disse kategorier.

Hver arbejdsplads har sin egen individuelle kultur i forhold til det niveau, hvor det enten accepterer og tilskynder drikke eller fraråder og hæmmer brugen af ​​alkohol. Nogle mandsdominerede erhverv har en kultur, der tilskynder det at drikke og der derved skabes solidaritet og viseoverensstemmelse med gruppen. Når disse arbejdspladser måles, i forhold til dem med mere blandet køn af arbejdstagere, finder vi højere niveauer af alkoholrelaterede omkostninger i mandsdominerede erhverv.

Der er mange andre faktorer, der tilskynder drikkeri, ud over dette ”køn bias”. Arbejde, der er kedeligt, stressende eller isolerende har tendens til at føre til højere alkoholforbrug end de job, der har mere ”bid” og er mere meningsfyldte for medarbejderne.

Nogle arbejdspladskulturer er mere lempelige vedrørende eventuelle restriktioner, der begrænser adgang til og tilgængeligheden af ​​alkohol til sine ansatte. I en undersøgelse af 984 ansatte på en stor fabrik, blev det konstateret, at det var okay at medbringe alkohol på arbejdspladsen, at drikke på arbejdssteder og drikke i pauserne.

Alcoholic

De fleste arbejdspladser har en alkoholpolitik, der begrænser tilgangen og begrænser brugen af ​​alkohol på arbejdspladsen og kan endda beskrive drikke adfærden så som ”antal timer uden alkohol”, inden medarbejderen møder på sit job. Men selv om disse politikker er, for det meste, tilstrækkelig til at have en betydelig indvirkning på at nedsætte alkoholrelaterede tab, bliver de ikke håndhævet nok. Da arbejdsgivere og ledere er under konstant pres for at holde et højt niveau af produktion, bliver disse politikker mange gange ignoreret på grund af den ekstra ​arbejdstid, der ville være nødvendig for at uddanne personalet i disse politikker og den tid, der kræves for håndhævelse af overtrædelser af politikkerne.

Et team af forskerePacific Institut for Forskning og Evaluering studerede forholdet mellem at drikke uden for arbejdspladsen og efterfølgende tab af produktivitet på arbejdspladsen. De opdagede en positiv sammenhæng mellem at have "tømmermænd" på arbejdspladsen og hyppigheden af ​​at være syg på arbejde, sove på jobbet, og have problemer med arbejdsopgaver eller kollegaer.

Da produktivitet og overskud er et ”must” for vores industrier og arbejdspladser, påhviler det alle at undersøge, hvilke vellykkede aktioner der kan tages og derved have en positiv effekt i at reducere og begrænse tab på grund af alkoholforbrug og misbrug. Sundhedsfremmende programmer har vist sig at have en positiv indvirkning på dette problem. Narconon Drug Education har for nylig lanceret alkohol og narkotika uddannelse i partnerskab med virksomheder. Disse uddannelser og foredrag har fået en fantastisk modtagelse og selv om der ikke er forskning, på dette tidspunkt, som viser effekten af disse bestræbelser, er det rapporteret, at deltagerne er taknemmelige for, at deres virksomheder tager fat om at løse disse problemer, og at de deler deres bekymringer. Ud fra disse aktiviteter, kan virksomhederne identificere de personer, der er svækkede ved brug af alkohol og har behov for rehabilitering, såsom Narconon Programmet.

Alcoholic

Ligesom familier der ofte lever i fornægtelse om virkningen af ​​alkohol og stofmisbrug, demonstrere virksomheder de samme fænomener. Det første skridt i at få positiv forandring i vores arbejdspladskultur er at fjerne tavshed, der beskytter destruktiv drikkeadfærd. Medarbejderne skal vide, at deres drikkeri er et problem eller måske, at en drikkende kollega er problematisk, men indtil det er acceptabelt at have en dialog om sådanne spørgsmål, finder vi, at den berøringsangst over for kollegaens privatsfære holder nogen fra at konfrontere disse spørgsmål. Det sker, selv om de ansatte er opmærksomme på, at disse typer af problemer truer levedygtigheden af ​​deres virksomheder og arbejdspladser.

At sørge for workshops og efteruddannelse, der bringer disse problemer i diskussion, er begyndelsen på at ændre en kultur, hvor alkohol- og narkotikaproblemer kun vil vokse sig værre, hvis ikke de tages fat i. Stærke politikker, der fremmer åbenhed om disse spørgsmål skal kobles sammen med løsningsorienterede tiltag, der tillader de i virksomheden, der kan have brug for rådgivning eller revalidering at få adgang til disse tjenester uden konsekvenser i form af deres medarbejderstatus og indkomst. Der er rigelig forskning, der dokumenterer omfanget af loyalitet der kommer fra medarbejdere, hvor deres virksomheder har investeret i at få god rehabilitering for dem, hvis misbrugsproblemer havde nået til et sted, hvor virksomheden og medarbejderen begge blev tabere ved ikke at redde værdien af ​​en sober og glad arbejdstager.

Alkohol har ikke sin berettigelse på arbejdspladsen og historien har vist, at de virksomheder, der har de strengeste regler, der begrænser brugen og tilstedeværelsen af alkohol hos deres medarbejdere, har langt færre problemer end de virksomheder, der har liberale alkoholrelaterede kulturer. Enhver virksomhed har brug for at have opmærksomhed på og holde bevidsthedskurser og uddannelse, der er ledsaget af test og konsekvenser, for at sikre problemer fra alkohol og andre stoffer, ikke er efterladt uadresseret da det er blevet gjort klart, at hvis disse problemer ikke bliver konfronteret, taber alle.

Narconon har leveret rehabiliteringstjenester for personer, der er identificeret i virksomheder som har brug for mere end blot bevidstgørelse og flere begrænsninger i adgangen til alkohol. Det er vigtigt for succes for enhver virksomhed at redde sine arbejdstagere, der er faldet i fælden af afhængighed og Narconon programmet har vist sig at være et vellykket valg, når du vælger, hvor man vil anbefale eller sende en medarbejder hen, der har brug for dette niveau af hjælp.


Reference links

http://www.narcononeurope.dk/blog/alcohol-in-the-workplace.html

FORFATTER
S

S

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ