Tegn og symptomer på benzodiazepin brug

Pills

Benzodiazepiner er en type lægemiddel, der anvendes medicinsk til at berolige en person, der er overgearet og nervøs. Men de er også et af de mest populære receptpligtige lægemidler til at misbruge.

Listen over benzodiazepiner er lang, og varemærkerne varierer. Benzoer omfatter:

Rohypnol (flunitrazepam), Versed (midazolam), Mogadon (nitrazepam), Halcion (triazolam), Xanax (alprazolam), Librium (chlordiazepoxid), Valium (diazepam), Stilny (norazepam) og Ativan (lorazepam). Nogle af disse stoffer betragtes som beroligende midler, og andre betragtes som anti-angst medicin.

Piger og kvinder misbruger sedativer og beroligende midler i samme grad eller oftere end mænd, og dette misbrug kan begynde tidligt. I europæiske skoler havde 8% af de 15-16 årige brugt disse stoffer på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Tegn og symptomer på benzodiazepinmisbrug er meget almindeligt:

  • Søvnighed eller bedøvet følelse
  • Sløret syn
  • At være ustabil på ens fødder
  • Dårlig dømmekraft
  • Mareridt

Hukommelsestab er et særligt foruroligende symptom på misbrug af benzodiazepin. Disse lægemidler gives ofte før operationer af den nøjagtige årsag - for at få en person til at glemme proceduren.

Når en person misbruger benzodiazepiner og drikker alkohol samtidig, er de i større risiko for overdosering, fordi begge midler sænker centralnervesystemet. Dette kan medføre, at personen holder op med at trække vejret. Dette kan også være tilfældet ved blandingsmisbrug, hvor en person misbruger flere lægemidler på én gang, såsom opiater og benzoer sammen.

Farlige manifestationer

En person, der misbruger benzoer, vil være en svækket bilist og kan blive fjendtlig eller aggressiv. Dette kan resultere i, at misbrugeren angriber en anden person og bliver såret i dette overgreb, eller i en bilulykke, der skyldes narkotikamisbrug.

En benzo-misbruger vil udvikle en tolerance for stoffet, hvilket betyder at de kan tage mere og mere af stoffet, som ellers ville have gjort dem meget dårlige før. De der misbruger benzoer skal nedtrappes forsigtigt under kompetent lægeligt tilsyn.

Gendannelse fra benzodiazepinafhængighed

Man in the nature

Den gode nyhed er, at det er muligt at genoprette og leve et behageligt, ædru liv efter benzodiazepinafhængighed. Narconons rehabiliteringscentre beliggende i Europa har en meget god historik i at hjælpe disse mennesker med at blive stoffri og lære de færdigheder, de behøver for at holde sig stoffri. Lær hvordan Narconons rehabiliteringsprogram hjælper misbrugere ud af alle typer stoffer til at opnå dette nye ædru liv.
Ring til Narconon Europe: (45) 78 76 66 67.


http://www.emcdda.europa.eu/publications/drug-profiles/benzodiazepine

FORFATTER

Christoffer

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ