Uddannelse Noeglen til at holde vores boern stoffri

Man offering joint
(Photo by Mitch M/Shutterstock.com)

Der er stoffer der skaber afhængighed og stoffer der ikke gør, dog indeholder alle stoffer mindre eller større mængder gift. Når du forstår at dette er et etableret faktum, forstår man at alle typer af stoffer kan skabe skadefulde bivirkninger I vores kroppe og sind.

Jeg tror at den sværeste del ved at være forældre er når det gælder jobbet at lære sine børn omkring stoffer, hvordan og hvorfor de skal holde sig fra dem sammen med det faktum at det er svært at spore om ens barn er på vej mod misbrug, allerede er I de tæller bare er nysgerrig af de forkerte årsager. Man er nød til at påtage sig rollen som privat detektiv og aldrig tage sit barn for givet. Det er vigtigt at lægge mærke til små forskelle I ens børns opførsel, som altid er der som advarsels tegnene for negative aktiviteter dit barn oplever eller måske gennemgår og de kan være svære at observere.

Man kender alle til den opførsel der følger når ens barn er stolt af sig selv. Barnet deler sin oplevelse og fortæller med glæde I detaljer hvad de oplevede, mens små lys og stjerner ses I deres øjne. Det modsatte er sig gældende når de har gjort noget de ikke er stolt af, eller oplevet noget de ikke var glade for, de vil forsøge at undvige en eller beskytte sig selv med løgne.

De umiddelbare indikatorer man skal forsøge at lægge mærke til, der kan være forbundet til stoffer er beskrevet som.

Dit barn opfører sig mærkværdigt over for dig.

Der er en opfattelse fra din side at dit barn ikke taler sandfærdigt om sine følelser.

Dit barn virker til tider som om det er sunket ind I sin egen verden med et fikseret tomt udtryk.

Når du regelmæssigt observerer disse indikatorer bliver du som forældre nød til at undersøge sagen dybere end at udspørge dit barn. Du begynder ved at observere dit barn nøje og bruge meget af din opmærksomhed uden at vække for meget opmærksomhed og skjule din mistænksomhed. Når du har faet beviser for at der foregår noget kan du tage skridtet videre og hjælpe. Hvis du med verbal aggression konfronterer eller invaliderer dit barn skubber du bare dit barn længere væk fra dig og den hjælp det har brug for. Dit barn har brug for forståelse og positive tiltag.

Lad os tale om hvordan stoffer kan behandles på en præventiv facon så man kan undgå at stå I en ubehagelig situation med sine kære.

Det er utrolig vigtigt at man taler med sit barn fra tid til anden når de begynder I folkeskole om stoffer og giver dem sandheden omkring emnet sammen med mange virkelige eksempler på hvordan stoffer på mange måder ændrer mennesker uden at lyve omkring hvad de gør, dette gælder også de positive, dog kortvarige effekter af dem. Det er af stor betydning de forstår hvad for situationer de kan ende I hvis de ikke sætter sig ind I emnet, derfor er det vigtigt at uddanne vores børn fra en tidlig alder så de selv kan beslutte ikke at involvere sig med stoffer.

Der er et behov for uddannelse, for en forståelse hvad stoffer virkelig er. Vores unge drenge og piger bliver konstant bombarderet med løgne, propaganda og halve sandheder og det er nødvendigt man giver dem HELE sandheden. Vi skal hjælpe vores børn til at blive modige, psykisk stærke og hjælpe dem ved at give dem værktøjerne til at konfrontere livet og dens besværligheder uden brug af stoffer. Vi skal bruge tid sammen med dem, så de kan bevidne med deres egne øjne de langtidsvarige effekter og den ødelæggelse stoffer kan forårsage med misbrug, samt lære dem om alle stoffer og deres forskellige effekter så de er klare om sandheden omkring dem.

Husk altid, at uddannelse er nøglen til alle sandheder.

FORFATTER

Elvis

Elvis has been helping people since early stages of his life. His devotion to helping led him to join staff at a Narconon drug rehabilitation center to help people recover from their addictions to drug or alcohol.

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ