Kokainmisbrug tegn og symptomer

Cocaine cut

Kokain er et meget stærkt stimulerende middel, så en person, der misbruger dette stof, vil vise tegn i overensstemmelse med intens stimulering. Kokain bliver meget ofte sniffet, men kan sjældent også opløses og injiceres, eller det kan omdannes til crack og ryges.

En person, der har brugt kokain, vil blive ophidset, euforisk, selvsikker, snakkesalig og energisk. Han (eller hun) kan føle sig mere seksuel og vil sandsynligvis miste sin appetit til mad og ikke føle sig træt, når det normalt ville være tid til at sove. Personens øjne bliver følsomme overfor lys.

En person, der sniffer stoffet, kan have næseblod og gennem længere tid udvikle strukturelle skader i næsen.

Kokain nedbrydes hurtigt i kroppen, så flere doser kokain er nødvendige, inden der er gået lang tid. Den person, der er afhængig eller har et overforbrug af kokain, kan forsvinde hver time for at bruge mere af stoffet. En person der misbruger crack, kan få brug for en ny dosis endnu hurtigere.

Tegn, som et kokainmisbrug efterlader

Der kan være rester af hvidt pulver efterladt, og oprullede pengesedler eller sugerør. Brugerne forbereder ofte rækker af kokain til at sniffe med barberblad og glas eller porcelæn. En person, der ryger crack, kan efterlade små glasrør overtrukket med rester og små plastposer. Crackrygere udvikler forbrændinger og blærer på deres fingre og læber.

Efter udvidet misbrug

Depressed cocaine user.

Den kokainmisbruger, som fortsætter denne vane over tid, eller som overforbruger - det vil sige de kontinuerligt bruger kokain i flere dage - risikerer at blive deprimeret, udmattet, paranoid, aggressiv og kan hallucinere. Når en person udvikler symptomer som disse, er det normalt begyndelsen til enden. På dette tidspunkt kan en kokainbruger eller -misbruger ryge ind i apati og depression. Hvis han kan få effektiv rehab hjælp nu, er det sandsynligt, at han igen kan genvinde sin ædruelighed og stabilitet.

Kokainforbruget varierer meget i europæiske lande. I Spanien er det højest, for det meste fordi Spanien er et vigtigt transitpunkt for kokain fra Sydamerika. Laveste forbrug findes i Rumænien.

At hjælpe en afhængig person med at komme sig, er specialiteten hos Narconon drug rehab centre i hele Europa. Narconons langsigtede rehabiliteringsprogram giver den person, der er blevet afhængig af kokain, den hjælp, de har brug for til at blive stoffri igen. Men det er ikke nok. Når en person er stoffri, skal de lære de færdigheder der skal til for at forblive stoffri. De skal genvinde den dømmekraft de har brug for, for at overvinde udfordringer, der ellers ville kunne sende dem tilbage i et narkotikamisbrug. I mere end 45 år har Narconon effektivt hjulpet folk med at droppe stofferne, ved at undervise i disse færdigheder. Ring til Narconon Europe i Danmark for at få hele historien.

FORFATTER

Agnese

I always wanted to help people get through the problems that they got into, and help them understand themselves better. I am proud to be a staff member of Narconon Europe to save lives and help others be drug free.

NARCONON EUROPA

FOREBYGGENDE UNDERVISNING OM STOFFER OG AFVÆNNING

Få hjælp nu
RING OP PÅ